Motion grafika překonává limity. Největší projekt v ČR je tu

Copy General.

Společnost Copy General si ke svému 26. výročí nechala zhotovit unikátní a nejrozsáhlejší projekt motion grafiky, který názorně předvádí, kam se firma ve své historii posunula. Pojďte si hrát!

Motion grafika se v zahraničí běžně využívá, v České republice je však v tomto rozsahu stále ojedinělá. Lidé vnímají svět z 80 % svým zrakem a vše si dokážou daleko lépe představit, když to vidí. Proto je motion grafika představující pohyblivé znázornění dat tak oblíbená. Během chvilky divák načerpá veškeré informace a při tom se baví. Nemusí číst dlouhé články a proklikávat se množstvím odkazů.

Hrajte si a bavte se - můžete se při tom něco zajímavého dozvědět

Tvůrcem motion grafiky pro Copy General je společnost Oficina, která k danému projektu uvádí: "Vzhledem k tomu, kde se prezentace vyskytuje, tedy v on-line prostředí, jsme si přáli vytvořit něco nestandardního. Postup, který jsme zvolili, je v zahraničí poměrně běžný. Animovaná grafika totiž nejlépe vysvětlí složitosti a problematiku různých oborů. Společnost Copy General byla otevřená vyzkoušet něco, co tu ještě nebylo. To se cení - právě díky tomuto přístupu vznikají nové a ojedinělé projekty, kterým je bezpochyby i cesta Copy General."

Tvůrci ze společnosti Oficina si přáli ukázat cestu a vývoj Copy General zábavnou formou prostřednictvím interaktivity. A to se určitě podařilo. Můžete dle libosti klikat, tahat, přejíždět a převracet a tím aktivovat animace a zábavnou formou tak poznat principy fungování jednotlivých divizí. Celý projekt je podpořen zvuky-ruchy, které vytvořil Jan Čechtický z Ohm Square.

"Interaktivita a druhý plán je to, co baví spousty lidí a zároveň i nás," prozradil tým společnosti Oficina. "Momenty překvapení a k tomu příjemné detaily jako například létající vlaštovky symbolizující předávání zprávy mezi lidmi je jakási metafora, kterou se snažíme klást v grafice důraz i na důležitost lidského faktoru a týmovou práci v Copy General."

Motion grafika baví - je originální a nečekaná "Naším záměrem bylo představit Copy General originální a nečekanou formou. Zajímáme se o to, jak lidé společnost vnímají, a snažíme se jim rozšířit povědomí o tom, s čím vším jim můžeme pomoci. Stejně jako jsme přišli s tímto projektem, vždy také pro své zákazníky objevíme něco víc. Naše řešení se už netýkají jen tisku, jdeme s dobou a projekt jedenpribeh.cz by měl tyto myšlenky odrážet," prozradila Daniela Trojanová, marketingová manažerka společnosti Copy General.

Jak již bylo řečeno na začátku, realizace tohoto typu je v České republice unikátní. Možná se ale inspirují také další firmy a otevřou tak větší prostor animovaným interaktivním webovým projektům. Uvidíme, co ukáže čas.

Celý projekt si můžete prohlédnout a vyzkoušet na www.jedenpribeh.cz.

Foto: Facebook , Copy General CZ

Autor: - red -





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi