Brno je tak krásné město, ale vůbec sem nejezděte

Město Brno představilo svůj ucelený destinační příběh. Sází na autentičnost, různé úhly pohledu na město a příběhy, které jdou až na dřeň.

"Brno je tak, krásné město, rozmr..né, ale přesto...," zpívá v reklamní klipu města Brna zpěvačka Mucha. Na stránkách GOtoBRNO.cz je pak možné vidět většinu formátů, které celý nový příběh provází. Fotografie, dlouhá i krátká videa, gifové smyčky a textovou podobu kampaně. Ke komunikaci pak Brno i vzhledem k věku cílové skupiny využívá zejména online včetně sociálních sít a hashtagu #brnotruestory. O strategii a kreativu kampaně se postarala agentura AETNA, o videoobsah pak společnost Street Dog.

Sdílený obsah ukazuje obraz Brna na základě autentických příběhů, zároveň ale různými pohledy a způsoby, které jsou přizpůsobeny konkrétním online kanálům. Brno se tak prezentuje minutovými příběhy o tom, co ho dělá skvělým místem, krátkými tematickými spoty, co všechno lze v Brně zažít, smyčkami momentů z běžného života a příběhy cizinců žijících v Brně. Klíčové je trojice příběhů, které doplňuje 15 krátkých spotů a 15 zábavných gifů. Do budoucna se bude rozšiřovat série s expaty a osobnostmi.

"Od začátku jsme věděli, že chceme komunikovat zcela odlišně od ostatních měst. Žádné dronové záběry, modré nebe a vyumělkované fotky památek. Brno žije, je hlavně o lidech, kteří ho v posledních letech neskutečně nakopli. Proto jsme upozadili památky a příběh stočili k samotným lidem. Pokud jsme spolupracovali s osobnostmi, dali jsme jim dost volné ruce k jejich výpovědi o městě, žádný striktní scénář. Autentičnost ostatně Brno razí dlouhodobě," popisuje vedoucí Kanceláře marketingu a zahraničních vztahů Magistrátu města Brna Barbora Podhrázská.

Kampaň se objevuje i v klasických offline nástrojích, do kterých však přináší prvky z online světa - hashtagy, barevnost a hlášky.

Autor: - bob -





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi